Tapanilan tarinat -äänikirja on kaksiosainen: ensimmäinen osa sisältää satuja näyttämönään Tapanila ja toinen osa tositarinoita Tapanilasta. Äänikirja on päivittyvä ja sinne lisätään tarinoita yksi kerrallaan.

Osa 1: Sadut

Marraskuussa vuonna 2019 Teatterin Tuikkeen yhteisötaiteilijat Riikka Herva ja Ann-Mari Ohtamaa pitivät kuusi tarinatyöpajaa Tapanilan ala-asteen koululla. Työpajoissa syntyi kolme fiktiivistä tarinaa, jotka kaikki sijoittuvat Tapanilan asuinalueeseen. Nämä sadut ovat ensimmäiset tarinat, jotka pääsevät mukaan Tapanilan tarinat -äänikirjaan.

Maaliskuussa 2020 maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia pakotti Suomen poikkeusoloihin taudin hillitsemiseksi ja sen seurauksena myös taiteen perusopetustakin ryhdyttiin antamaan etäopetuksena.  Ilmaisukoulu Tuikkeen eri ryhmät tekivät erilaisia Tapanilaan sijoittuvia tarinoita etäopetustuntien aikana huhtikuussa 2020. 

Sisältö
6.4.2020 Ensimmäinen satu: Longinojan Lil`Water -Tapanilan pelastaja!

13.4.2020 Toinen satu: Peteliina Rainbow

27.4.2020 Kolmas satu: Maijuli Kolmiopää

4.5.2020 Neljäs satu: Pena Alanko

11.5.2020 Viides satu: Ihmeli saapuu Tapanilaan

11.5.2020 Kuudes satu: Pete Kylttipää Huitsin Nevadasta

28.5.2020 Seitsemäs satu: Mirjami-Aavikko Xaupow Venusplaneetalta

Pääset kuuntelemaan sadut klikkaamalla yllä olevia kuvia tai suoraan tällä sivulla alapuolella olevasta soittimesta (klikkaamalla ”listen in browser”):

Osa 2: Tositarinat

Tositarinat-osassa julkaistaan tositarinoita Tapanilasta – ja siihen me tarvitsemme juuri sinua! Onko sinulle tapahtunut Tapanilassa jotain hurjaa, yllätyksellistä tai hersyvän ihanaa?

Yhteisötaiteilija Ann-Mari Ohtamaa kerää nyt Tapanilaan sijoittuvia tositarinoita kirjan seuraavia lukuja varten. Toimita oma tarinasi tekstimuodossa tai puhelinhaastattelussa Ann-Marille.

Ilmoita halukkuudestasi osallistua sähköpostitse annmari.ohtamaa(@)gmail.com.

Kiitos jo etukäteen!

*****

Nautinnollisia kuunteluhetkiä!

Työryhmä: 
Konsepti ja toteutus: Riikka Herva ja Ann-Mari Ohtamaa
Kertojaääni: Aarne Linden