Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella

Zodiak – Uuden tanssin keskus

Zodiak on kokeileva ja uutta luova nykytanssin keskus, jonka toiminnassa korostuvat yhteisöllisyys ja yleisötyö. Zodiak toimii nykykoreografian ja nykyesityksen keskeisenä tuottajana ja esitysfoorumina Suomessa. Näkemyksellistä yleisötyötä toteutetaan taiteellisia menetelmiä käyttäen.

Zodiakin yleisötyössä kehitetään vuorovaikutuksellista ja luovaa yleisösuhdetta. Zodiakin toimitilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa, jossa esitetään vuosittain parikymmentä eri tanssiteosta. Yleisötyö luo Zodiakista avoimen yhteisön, johon osallistujat ovat tervetulleita sekä katsojina että taiteen tekijöinä.

Valokeilassa Koillinen hankkeessa Zodiak toteuttaa alueen asukkaille avointa työpajatoimintaa sekä toteuttaa ja tuo alueelle esityksiä kaupunkitilaan.

Helsingin mallin kaudella 2013 – 2018 Zodiak toimi Kannelmäen/Kaarelan alueella. ”Minun nimeni on” hankkeessa toteutettiin mm. Antinniityn yhteisöpuutarha, kodeissa tapahtuva tanssiteos ”Kotimatkalla”, osallistujia kylvämiseen ja kasvattamiseen tutustuttanut ”Urbaaniluonto” sekä alueella kävellen koettu tanssiteos ”Aidatut unelmat”. http://minunnimeni.blogspot.com

Tanssitaiteilija Kati Raatikainen

”Olen koreografi, esitystaiteilija, joogaopettaja sekä yhden koululaisen ja yhden koiran äiti. Asumme Ala-Tikkurilassa. Taiteellisessa työssäni sijoitun taiteiden väliin. Olen kiinnostunut ekologian kysymysten sekä monenlaisten ihmisryhmien kanssa työskentelystä. Työssäni kokeilen millä tavalla sosiaalinen kenttä voitaisiin jokaisen prosessin myötä ajatella ja järjestellä oikeudenmukaisemmin, myös ihmistä laajemmin. Tykkään myös kirjoittaa työstäni ja kokemistani esityksistä.”

Tanssitaiteilija / TUOTTAJA ANNA KOSKELA

”Ajattelen kehon olevan huvipuisto, jossa saa ja pitää hullutella. Minä tanssin, koska tanssiminen on parasta mitä on. Tanssiessani tunnen olevani olemassa. Työssäni haluan käsitellä hyvyyden ja rakkaudellisuuden teemoja, ymmärtämistä ja lempeyttä. Tykkään liikkua luonnossa. Kotihommista suosikkini on pyykin viikkaaminen. Haaveilen oikeudenmukaisesta maailmasta, jossa ketään ei pudoteta kelkasta.”