Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella

Pohjois-Helsingin bändikoulu

Pohjois-Helsingin Bändikoulu on Suomen vanhin ja kokenein yhtyesoittamiseen keskittynyt yksityinen musiikkikoulu. Olemme toimineet rytmimusiikin sanansaattajana jo vuodesta 1990. Pohjois-Helsingin Bändikoulu järjestää musiikin perusopetuksen yleisen oppimäärän vaatimusten mukaista musiikinopetusta sekä muuta toimintaa. Opetus on laaja-alaista ja monipuolista ottaen jokaisen oppilaan omat mieltymykset huomioon. Tarkoituksena on löytää soittamisen ilo, kehittää ryhmässä toimimisen taitoja sekä luoda ja kokea kulttuuria.

Pohjois-Helsingin Bändikoulu on aktiivinen hanketoimija ja on toiminut osana Helsingin kulttuurikeskuksen kehittämää osallistavaa alueellista kulttuurityön mallia, ns. Helsingin mallia myös pilotointikaudella 2016-2018 Jakis-musikaali hankkeella. PHB on ollut osa taiteen perusopetuksen Rytmimajakka -kehittämishanketta  vuodesta 2017. Rytmimajakka järjestää matalan kynnyksen bänditoimintaa kouluilla ympäri Helsinkiä. Hanketoiminnan tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa.

Aleksi Kinnunen

”Olen muusikko, musiikin tuottaja, rumpali, äänisuunnittelija, performanssitaiteilija ja soitonopettaja. Työssäni olen viimeaikoina suuntautunut etenkin elektroniseen musiikkiin, improvisointiin ja performanssitaiteeseen. Tykkään luonnon ja teknologian yhdistelemisestä sekä ihmisten kohtaamisesta. Orgaaniset rytmit sekä kaupunkien äänimaisemat ovat lähellä sydäntäni.”