Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella

Helsingin kaupunginteatteri

 

Helsingin Kaupunginteatteri on Suomen suurin ammattiteatteri, joka haluaa tarjota yleisölle unohtumattomia elämyksiä ja merkityksellisiä tarinoita kaikilla viidellä näyttämöllään. Kaupunginteatterin ohjelmistossa on vuosittain yli 30 eri tuotantoa, joita esitetään yhteensä noin 1000 kertaa.

HKT:n yleisötyö tarjoaa monenlaisia tapoja syventyä teatterimaailmaan järjestämällä mm. työpajoja, teatterivierailuja, kulissikierroksia sekä tapahtumia, joihin kuka tahansa on tervetullut osallistumaan. Lisäksi Kaupunginteatteri tarjoaa päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille erilaisia mahdollisuuksia tutustua teatteriin ja kokeilla teatterin tekemistä.

Tärkeä osa HKT:n yleisötyötä ovat pidemmät projektit ja aluehankkeet. Aikaisemmin HKT on toteuttanut alueelliset teatterihankkeet Pasilassa (2013-2015) ja Jakomäessä (2016-2018). Hankkeet toteutettiin yhdessä alueiden asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

TekijäT

Helsingin Kaupunginteatterista Valokeilassa Koillisen vetäjinä ja toteuttajina vuonna 2021 toimivat teatteri-ilmaisun ohjaajat Janne Puustinen, Martta Pesonen ja Jenny Jumppanen. Tämä dynaaminen trio toimii sujuvasti teatterintekijyyden eri rooleissa ohjaten, käsikirjoittaen, opettaen ja esiintyen itsekin. Myös Helsingin Kaupunginteatterin muuta henkilökuntaa osallistuu toiminnan toteuttamiseen.

Kolmen vuoden aikana tekijät toivovat kohtaavansa mahdollisimman monipuolisesti eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä, joiden kanssa lähteä käsittelemään teatterin keinoin alueelta nousevia aiheita. Soveltavan teatterin ammattilaisina ja taiteilijoina heitä kiinnostavat erityisesti alueen ihmiset ja heidän tarinansa, unelmansa ja ideansa – myös ne kaikista hulluimmat!