Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella

TEATTERI TUIKE

Teatteri Tuike on helsinkiläinen, Tapanilassa sijaitseva ammattiteatteri. Toimintansa Teatteri Tuike aloitti kiertueteatterina vuonna 1997 ja kiertue-esitykset ovat edelleen olennainen osa Tuikkeen toimintaa. Ammattiteatteri toiminnan lisäksi Tuike ylläpitää vuonna 2008 perustettua Ilmaisukoulu Tuiketta, joka tarjoaa taiteen perusopetusta vuosittain yli 300 oppilaalle.

Teatteri Tuike tutkii uusia tapoja teatterin tekemiseen ja kokemiseen. Tuikkeen erityistavoitteina ovat aisti- ja sokkoteatterimuotojen, sekä fyysisen ilmaisun ja naamioteatterin kehittäminen ja näkyvyyden edistäminen Suomessa.

Tuike toteuttaa vuonna 2021 Valokoillisessa koillinen -hankkeessa Aistikahvila -nimisen aistiteatteriesityksen. Esitys valmistetaan ja esitetään Tapanilan ja lähialueiden ihmisten kanssa. Esityksen ensi-ilta on Tapanilan kylätilan pihassa perjantaina 17.9.2021.

Markku Ihamäki

Viihdyn mainiosti yksin mökillä, sieniä poimien ja maailmaa ihmetellen. Toisaalta huomaan kuitenkin usein kaipaavani yhteisöä ja yhdessä tekemistä. Taiteesta ja varsinkin teatterista on muodostunut minulle innostava kohtaamispaikka, missä havainnoida ja tutkia ympäröivää todellisuutta. Parhaimmillaan taide on silloin, kun voi jakaa sen tuottaman elämyksen tai erityisen kokemuksen toisten ihmisten kanssa.

Marjaana Veikkanen

Olen tehnyt soveltavan taiteen parissa töitä ohjaajana vuodesta 2007. Innostun ihmisten tarinoista, taiteen tekemisestä yhdessä ja ympäristön havainnoinnista. Ajattelen, että jokaisella on ainutlaatuinen tapansa olla ja ilmaista itseään ja koen olevani etuoikeutettu saadessani olla ihmisten luovuuden äärellä. Saan voimaa luonnosta, taiteen eri muodoista ja syvällisistä keskusteluista.