Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella

Teatteri Tuike

Teatteri Tuike on helsinkiläinen, Tapanilassa sijaitseva ammattiteatteri. Toimintansa Teatteri Tuike aloitti kiertueteatterina vuonna 1997 ja kiertue-esitykset ovat edelleen olennainen osa Tuikkeen toimintaa. Ammattiteatteri toiminnan lisäksi Tuike ylläpitää vuonna 2008 perustettua Ilmaisukoulu Tuiketta, joka tarjoaa taiteen perusopetusta vuosittain yli 300 oppilaalle.

Teatteri Tuike tutkii uusia tapoja teatterin tekemiseen ja kokemiseen. Tuikkeen erityistavoitteina ovat aisti- ja sokkoteatterimuotojen, sekä fyysisen ilmaisun ja naamioteatterin kehittäminen ja näkyvyyden edistäminen Suomessa.

Teatteri Tuikkeen panostus aistiteatteriin näkyy Valokeilassa Koillinen-hankkeessa vuosittain vaihtuvana aistiteemana. Vuonna 2019 Tuike työskentelee äänen parissa etsien alueen ja siellä asuvien nuorten omaa ääntä. Tuikkeen työskentely näkyy alueen kaupunkikuvassa eri kokoisina ja muotoisina, yllättävinä ja odottamattomina taidetekoina, joita tehdään yhdessä asukkaiden kanssa.

Ann-Mari Ohtamaa, Teatteri Tuikkeen yhteisötaiteilija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja

Minä olen:  luonnonrakastaja, utelias, erityisen kiinnostunut paikkasidonnaisuudesta taiteessa, tarkkaileva, ihmisten sisäisistä maailmoista haltioituva, seikkaileva, joskus ujo, aina ihmettelevä. Suunnitelmissani on tehdä taidetekoja ihmisten kanssa, harrastaa paljon melontaa ja seikkailla ystävien kanssa enemmän.