Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Koillisesta koilliseen kutsuu osallistumaan! Mukaan virkkaamalla ja tarinoimalla

toukokuu 10 @ 8:00 am - heinäkuu 31 @ 5:00 pm

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen luotsaamassa Koillisesta koilliseen -osaprojektissa aktivoidaan alueen asukkaita yhteiseen taidetoimintaan. Nyt mukaan kutsutaan virkkaamisesta kiinnostuneita asukkaita sekä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, jotka haluavat jakaa Suomi-kokemuksiaan.

Koillisen kirjo” -teokseen kerätään nyt virkattuja isoäidinneliöitä yhteistä tilkkutyötä varten. Virkatuista neliöistä koottava teos nähdään syyskuussa osana Paikallismaisemia -festivaalia. Neliöitä voi virkata mistä vaan langoista ja ne voivat olla kaiken värisiä. Neliöt virkataan kunkin osallistujan omista langoista ja toimitetaan Koillis-Helsingin kirjastoihin 31.7.2021 mennessä.

Lisäksi “I remember when…” -esitykseen kerätään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tarinoita ja ensikokemuksia Suomesta. Paula Kinsey-Huuhtasen ideoimassa esityksessä tarinat yhdistyvät Syyriasta kotoisin olevan tanssitaiteilija Angela Aldebsin tanssiin. Jo vuosikymmeniä Tapanilassa asunut Paula kiinnostui muidenkin maahanmuuttajien kokemuksista ja tarinoista ja niiden esiin saattamisesta esityksen muotoon. Tarinoita voi jakaa Paulan kanssa englanniksi tai suomeksi ja tanssitaiteilja Angela Aldebsin kanssa arabiaksi kasvokkain 31.5. ja 1..6 Tapanilassa ja Tapulikaupungissa sekä kaikilla kolmella kielellä sähköisen lomakkeen kautta 30.6. saakka. Esitys nähdään niin ikään osana Paikallismaisemia -festivaalia. Alla ohjeet tarinoiden lähettämiseen sähköisesti.


Keräämme tarinoita // We are collecting stories // نحن نقوم بجمع قصص 

“I remember when…” on esitysidea, joka yhdistää tarinankerrontaa ja tanssia. Se esitetään Paikallismaisemia-festivaalilla Koillis-Helsingissä syyskuussa 2021 ja se on osa Koillisesta koilliseen -projektia sekä Valokeilassa Koillinen -hanketta. Keräämme nyt tarinoita henkilöiltä, jotka ovat tulleet Suomeen maahanmuuttajina. Minkälaisia yllättäviä kokemuksia tai kenties hauskoja tilanteita kohtasit kun tulit ensimmäistä kertaa tähän maahan?
Haluaisitko jakaa tarinasi?

Osallistu (suomeksi) tästä lnkistä:
https://docs.google.com/forms/d/1RER42iavizKO2lueVCIzIAs3wpre_0U3B6XGG7CYRZs/edit

◊◊◊

“I remember when…” is a performance idea that combines storytelling and dance. It will be presented at the Paikallismaisemia Festival in north-east Helsinki in September 2021 and is part of the Koillisesta koilliseen project in the Valokeilassa Koillinen venture. We are now collecting stories from people who have come to Finland as immigrants. What kind of surprising experiences or possibly funny situations did you encounter when you first came to this country?
Would you like to share your story?

Take part (in English) from this link:
https://docs.google.com/forms/d/1AoEgVjhy_vbVHwQo7k2RWtoeyx8Y4DxorP70AvCR-Oc/edit

◊◊◊

”أتذكر عندما…” هي فكرة أداء تجمع بين سرد القصص والرقص.
سيتم تقديمه في مهرجان Paikallismaisemia في شمال شرق هلسنكي في أيلول/ سيبتمبر2021.

نحن نقوم بجمع قصص لأشخاص قدموا إلى فنلندا كمهاجرين.
 ما نوع التجارب المميزة أو الغريبة أو المواقف المضحكة التي واجهتها عندما أتيت إلى هذا البلد لأول مرة؟
هل ترغب في مشاركتنا قصتك؟

شاركنا قصتك من خلال هذا الرابط
https://docs.google.com/forms/d/1dBUbtuh6hMUtjyLe6XgZiNHITrFVTO8vCGKY8oageZY/edit

Tiedot

Alkaa:
toukokuu 10 @ 8:00 am
Loppuu:
heinäkuu 31 @ 5:00 pm