Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Paikallismaisemia – Lähiympäristöihin sijoittuvien esitysten festivaali 20-22.9.2019 Tapulikaupungissa

syyskuu 20 - syyskuu 22

Ilmainen
Paikallismaisemia 20-22.9.2019

Syyskuussa 2019 Tapulikaupungissa järjestettävällä Paikallismaisemia – festivaalilla syvennytään kävelyesityksiin. Kävellessä tulemme osaksi paikkoja, katuja ja reittejä sekä osallistumme esityksen liikkeeseen omassa kokevassa kehossamme. Festivaalin ohjelma on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen kaikkiin tapahtumiin tästä: https://zodiak.gruppo.fi/online-applications/index.php/657319/lang-fi?fbclid=IwAR3Y6Xi1tveg1AvlmKGSbcLDWELu3Fa4bDTn2UPszKXPTdW4VpORiIteO4c

Festivaalilla koetaan lastenteatteriesitys, neljä Tapulikaupunkiin sijoittuvaa kävelyesitystä tai konseptia, aiheeseen pureutuva seminaari ja työpaja, jossa kävelystä tehdään tanssia. Festivaalin ohjelmisto sijoittuu kaupunkitilaan ja julkisiin tiloihin Tapulikaupungissa.

Teokset 

Perjantaina festivaalin avautuessa Urban Hitchhiking liftaa jalankulkijoitten kyytiin kaupunkitilassa. Urban Hitchhiking soveltaa perinteisen liftaamisen ideaa urbaanissa sillä erotuksella, että nyt ei liftata ajoneuvon kyytiin, vaan kanssakävelijän seuraan. Tämä tapahtuu asettumalla jalankulkijoiden keskelle ja nostamalla peukalo pystyyn. Tarkoituksena on kohdata satunnainen ohikulkija ja jakaa hänen kanssaan pieni hetki elämää.

festivaalien lasten ohjelmistossa esitetään perjantaina Helsingin Kaupunginteatterin yhdessä päiväkotilaisten kanssa valmistama lastenteatteriesitys Olipa kerran lapsi.

Illan aikana saa myös ensiesityksensä ääniteos Jälkiä Tapulikaupunki, joka käsittelee sitä, millaisessa vuorovaikutussuhteessa olemme ympäristömme kanssa. Teoksen tarkoitus on virittää ekologista herkkyyttä ja luoda kokemus kuulumisesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa tilaan, jossa elämme. Jälkiä Tapulikaupunki on osa Circus Maximuksen tuottamaa, Petra Vehviläisen ja Aino Juutilaisen 14-osaista ääniteossarjaa, joka levittäytyy ympäri Helsinkiä vuosina 2019-2021. HUOM! Kokeaksesi teoksen tarvitset oman älylaitteen jossa on nettiyhteys, sekä omat kuulokkeet. Mikäli tiedät tulevasi paikalle ja tarvitset älylaitteen tai kuulokkeet niin ota yhteyttä jalkiateos@gmail.com.

Lauantaina iltapäivällä seminaarin jälkeen nähdään kokemuksellinen kävelyesitys Kulmilla, jossa kävelyn oppaina toimivat paikalliset asukkaat. Kävelyssä historialliset tapahtumat ja erityiset paikat kutoutuvat yhteen henkilökohtaisten muistojen ja kehollisten yhdessäolon muotojen kanssa. Kävelyn kokoaa yhteen koreografi Kati Raatikainen oppaiden ja asukkaiden tarinoita ja kokemuksia kunnioittaen.

HUOM! Kulmilla muut esitykset 25.9. klo 18, 27.9. klo 18, 28.9. klo 16 ja 30.9. klo 18. Ilmoittautuminen 25-30.9. esityksiin: https://zodiak.gruppo.fi/online-applications/index.php/245752/lang-fi?fbclid=IwAR2_c9FQPPCx7–aHyonWx7HWvwFkYp5-i1STSLo7OC9WvmDI8-xW0lIyxQ

Sunnuntaina festivaalin päättävä Riina Hannukselan teos Sharing on ehdotus tulevasta. Sen sijaan, että kävely toisi eteemme sen, mitä on nyt, se lähtee hienovireisesti tutkimaan sitä, mitä voisi olla huomenna. Sharing on hiljentymistä ja herkistymistä muiden läsnäololle ja yhdessä kulkemiselle. Teoksen aikana valmistamme ja nautimme yhdessä aterian.

Festivaaliklubi 

Perjantaina 20.9. festarin iltaklubilla Bar Tapulin Pianossa ohjelmassa on mm. flamencotanssia, rumpaleita ja karaokea klo 20 alkaen.

Seminaari

Lauantaina 21.9. klo 11-15 Tapulin kirjastolla järjestetään seminaari, jossa keskustellaan kävelyesityksiin liittyvästä taiteellisesta praktiikasta ja sen mahdollisuuksista nostaa esiin osallisuuden kokemuksiin liittyviä kysymyksiä. Puhujina tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela, tanssija ja Hima & Stradan katuopas Paula Pura ja uskontotieteilijä ja kaupunkiaktivisti Lauri Jäntti ”Urban Hitchhikers”-konseptista.

Työpaja

Sunnuntaina klo 12-13.30 1, 2, 3 askeleista tanssiksi – työpaja. Työpajan vetää tanssitaiteilija Anna Koskela. Sään salliessa työpaja järjestetään ulkona. Kokoontuminen Tapulin seurakuntakodilla Maatullinkuja 4. Ylimääräiset tavarat voi jättää seurakuntakodille säilöön.

Festivaalin ohjelma

Kaupunkitilassa tapahtuvan ohjelman ja kävelyiden lähtöpaikat tarkentuvat viikolla 37. Lisäykset ohjelmaan mahdollisia.

pe 20.9

klo 16 Urban Hitchhiking/ Lauri Jäntti ja Tuuli Malla, Puistolan aseman ympäristö

klo 18 Olipa kerran lapsi/Helsingin kaupunginteatteri, Leikkipuisto Tapulin paviljonki, Moisiontie 18

klo 19 Jälkiä Tapulikaupunki ääniteos/Aino Juutilainen ja Petra Vehviläinen Circus Maximus, lähtö Tapulin kirjaston edestä, Ajurinaukio 5. HUOM! Kokeaksesi teoksen tarvitset oman älylaitteen jossa on nettiyhteys, sekä omat kuulokkeet. Mikäli tiedät tulevasi paikalle ja tarvitset älylaitteen tai kuulokkeet niin ota yhteyttä jalkiateos@gmail.com.

klo 20 – Festivaaliklubi/ ohjelmassa mm. rumpaleita, flamencotanssia ja karaokea, Bar Tapulin Piano, Maatullinaukio 10

la 21.9.

klo 11-15 Kävelty kaupunki -seminaari/ puhujina tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela/ tanssija ja Hima & Stradan katuopas Paula Pura/ uskontotieteilijä ja kaupunkiaktivisti Lauri Jäntti, Tapulin kirjasto, Ajurinaukio 5

klo 16 Kulmilla kävelyesitys paikallisten oppaiden johdolla/ Kati Raatikainen, lähtö Ajurinaukiolta Tapulin grillin edestä

su 22.9

klo 12-13.30 1, 2, 3 askeleista tanssiksi työpaja/ Anna Koskela, sään salliessa ulkotila tai sateella Tapulin seurakuntakoti, Maatullinkuja 4. Kokoontuminen Tapulin seurakuntakodilla jonne voi jättää ylimääräiset tavarat säilöön.

klo 15 Walk me talk me – Sharing osallistumiseen kutsuva kävelyteos ja yhteinen ateria/ Riina Hannuksela, kaupunkitila/Tapulin seurakuntakoti, lähtö Tapulin seurakuntakodilta, Maatullinkuja 4. Esitys päättyy samaan paikkaan.

Saapumisohjeet

Tapulikaupunkiin pääsee kätevästi junalla Helsingin ja Vantaan suunnista, lähin asema on Puistola. Tapulikaupunki jää junaradan länsipuolelle. Festivaalin tapahtumat sijoittuvat Puistolan aseman välittömään läheisyyteen tai alkavat sieltä. Helsingistä tullessa poistu asemalta junan perässä sijaitsevan uloskäynnin kautta. Portaiden alapäässä käänny oikealle, tullessasi ulos alikulkutunnelista olet Maatullinaukiolla, Ajurinaukio on heti vieressä vasemmalla. HUOM! aseman hissit eivät toimi. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Tapuliaukiolla ja Tapulikaupungintiellä, molemmat Puistolan aseman välittömässä läheisyydessä.

Ruokapaikat

Jos nälkä yllättää niin helpotusta tarjoavat thairavintola Korat Tam Tam (Maatullinkuja 4), Evin Pizzeria (Ajurinaukio 5) ja Pizza Taikurit (Tapulikaupungintie 9). Maatullinaukiolla sijaitsee myös K-market Tapuli jossa on hyvä valikoima take away-tuotteita.

Festivaalin järjestää Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Yhteistyössä: Tapulin kirjasto, Puistolan palvelutalo, Ravintola Korat Tam Tam, tanssiryhmä Rak Sin Thai Finland, Circus Maximus, Pohjois-Helsingin Bändikoulu, Bar Tapulin Piano, Leikkipuisto Tapuli, Helsingin Kaupunginteatteri, Malmin seurakunta

Kuva: Annika Miettinen

Tiedot

Alkaa:
syyskuu 20
Loppuu:
syyskuu 22
Hinta:
Ilmainen

Tapahtumapaikka

Tapulikaupunki
Helsinki,

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus